Caută

Centrul Spatial Kennedy, Cape Canaveral, SUA

Timp de cincizeci de ani, Centrul Spațial Kennedy al NASA din Florida a fost punctul de lansare a unor noi generatii de tehnologie și explorare spațială. Nenumărați entuziaști au crescut cu dorința de a vedea o navetă spațială de aproape și de a păși pe urmele astronauților.Centrul Spatial Kennedy din Florida a servit mult timp drept portul spatial al Americii, gazduind toate zborurile spatiale cu echipaj ale guvernului federal, inca de la sfarsitul anilor 1960. Acest centru este numit dupa presedintele John F. Kennedy, care a declarat in 1961 ca Statele Unite ale Americii vor pune un astronaut pe Luna si il va aduce inapoi pe Pamant in conditii de siguranta, pana la sfarsitul deceniului.


CSK se intinde pe 567 de kilometri patrati, fiind situat pe Insula Merritt, la nord-vest de Cape Canaveral din statul Florida. Cape Canaveral a fost un centru al activitatii de lansare inca din 1949, cand presedintele american Harry Truman a instituit locul de testare a rachetelor Joint Long-Range Proving Ground (cunoscut acum sub numele de Eastern Range).Programul Apollo


Între 1967 și 1973 au avut loc 13 lansări de rachete Saturn V, incluzând cele zece misiuni Apollo de după Apollo 7. Primul dintre cele două zboruri fără echipaj, Apollo 4, 9 noiembrie 1967, a fost de asemenea prima rachetă lansată de pe CSK. Prima lansare a unei rachete Saturn V cu echipaj pe 21 decembrie 1968 a fost misiunea orbitală lunară Apollo 8. Următoarele două misiuni au testat Modulul lunar: Apollo 9 (orbita Pământului) și Apollo 10 (orbita lunară). Apollo 11, lansată de pe Rampa de lansare A pe 16 iulie 1969, a realizat prima aselenizare pe 20 iulie același an. Programul Apollo s-a finalizat în anul 1972 cu misiunea Apollo 17.


Street View Video
Pentru mai multe informatii si videoclipuri foarte interesante, va rugam accesati:

40 afișare