Caută

Cum sunt facute trolerele de voiaj Samsonite?

Nici o vacanta nu poate incepe pana nu avem bagajele facute. Cum arata fabrica unde Samsonite, unul dintre cei mai mari retaileri din lume, produce si testeaza milioane de bagaje.Samsonite exista pe piata de mai bine de un secol si este de cateva ori mai mare decat orice alt competitor din domeniu. Pentru a fi sigur ca isi pastreaza suprematia, insusi CEO-ul Samsonite vine in fabrica pentru a testa durabilitatea produselor. “Cerintele oamenilor se schimba tot timpul. Ca sa va dau un singur exemplu, valizele pe care le comercializam astazi au jumatate din greutatea celor pe care le vindeam in urma cu cinci ani, iar oamenii sunt mult mai preocupati acum de greutatea bagajelor”, spune Tim Parker, directorul general al companiei.


Greutatea este importanta, mai ales in cazul celor care calatoresc des cu avionul, fiecare kilogram in plus fiind taxat in aeroporturi. Provocarea consta in dezvoltarea celei mai performante tehnologii, care sa cantareasca in acelasi timp cat mai putin.Proces de productie Samsonite S'Cure
Cum sunt testate bagajele (controlul calitatii)


O adevarata camera de tortura pentru bagaje. Asa ar putea fi descrisa fabrica din Belgia unde sunt testate gentile si trollerele Samsonite, pentru a vedea daca rezista in conditiile unei calatorii mai zbuciumate.


Niste masinarii gigant trag de genti, le intind, le comprima si le supun unor serii de socuri, pentru a observa gradul de rezistenta pe care il au, potrivit unui reportaj realizat de CNN.


“Aici simulam parcursul real al unei genti de voiaj: 50 de cicluri de rotiri si 10.000 de caderi”, explica Lieve Beelen, quality manager al laboratorului unde se testeaza genti luate aleator chiar de pe linia de productie.Pentru mai multe informatii si videoclipuri foarte interesante, va rugam accesati:

36 afișare