Caută

Keukenhof, Olanda - Gradina Europei

Situat la 40 km de Amsterdam, parcul Keukenhof este supranumit "Gradina Europei", fiind cea mai mare gradina de flori din lume.Potrivit site-ului oficial, în Parcul Keukenhof se plantează anual peste 7 milioane de bulbi de flori, pe o suprafață totală care depășește 32 de hectare. Momentul în care plantele înfloresc este unul magic, milioanele de lalele multicolore crează un cadru de poveste.


Keukenhof este deschis vizitelor turistice începând cu luna martie, undeva până în mai. Cea mai bună perioadă de a vizita zona pare a fi luna aprilie, dar totul depinde de avertizările meteorologice din fiecare an. Luna aprilie este, de regulă, momentul în care plantele înfloresc, zona fiind apreciată de către turiștii din întreaga lume.


La Keukenhof veţi putea admira specii foarte variate de lalele, narcise, brânduşe, zambile, crini, orhidee, frezii și multe flori de primăvară, sau specii de flori de grădină, toate plantate cu multă grijă, generând valuri de culori și parfumuri ametitoare. Se spune că expoziţia este susţinută prin contribuţia voluntară a aproape 100 de expozanţi olandezi, care îşi prezintă în fiecare an, timp de două luni, cele mai de preţ comori.Keukenhof este un deliciu pentru întreaga familie. Copiii se pot bucura pe terenul de joacă, pot ingriji animalele de companie din grădina zoologică și pot participa la o vanatoare de comori. Nu in ultimul rand se pot aventura in labirintul natural in incercarea de a gasi iesirea.La Keukenhof mai puteţi admira grădini inspiraţionale, zeci de opere de artă instalate pe alei, iazuri cu peşti, nenumărate specii de păsări, sau canale de apă cu o arhitectură încântătoare pe care turiştii se pot plimba cu barca.


Ȋn ultima săptămână a expoziţiei, de obicei, se poate vizita şi cea mai mare expoziţie de crini din lume.Tur complet KeukenhofPentru mai multe informatii si videoclipuri foarte interesante, va rugam accesati:

99 afișare

Postări recente

Afișează-le pe toate