Caută

LEGO House Billund Danemarca

O destinație turistică inedită pentru pasionații de joacă, deopotrivă copii și adulți, este Lego House din orășelul danez Billund. Lego House a fost construită în apropierea primei fabrici Lego din lume.Centrul Lego House se întinde pe o suprafață de 12.000 de metri pătrați, iar vizitatorii au la dispoziție, pentru a se juca, peste 25.000.000 de piese Lego. Numărul acestora crește în fiecare zi, deoarece în Lego House se află roboți care produc piesele de plastic chiar sub ochii vizitatorilor. Aceeași roboți creează, pentru fiecare vizitator în parte, combinații unice de piese Lego.


În Lego House se află zone în care turiștii se pot juca cu piesele Lego, dar și zone destinate pasionaților de roboți sau în care vizitatorii pot produce filmulețe de tip slow-motion cu ajutorul figurinelor din plastic. În Lego House se află și construcții de mari dimensiuni realizate exclusiv din piesele de plastic, o expoziție care prezintă istoria brandului Lego, precum și zone pentru servirea mesei.„Am deschis Lego House în septembrie 2017, bazându-ne pe ideea de învăţare prin joacă. Este singura astfel de casă pe care am făcut-o şi va rămâne singura, pentru că vrem să fie asociată cu oraşul în care a luat naştere Lego”, explică Jesper Vilstrup, CEO al Lego House, care lucrează pentru grupul danez de 18 ani.


Coloana vertebrală a clădirii este un copac făcut din 6,3 milioane de piese lego, cu o înălţime de 15,5 metri. De ce copac? Pentru că primele jucării făcute de Lego au fost din lemn, nu din plastic, fondatorul Ole Kirk Kristiansen orientându-se abia mai târziu către cuburile care aveau să-l facă faimos, poate, pentru eternitate.


„If you can think it, you can build it” (Dacă îţi poţi imagina ceva, îl poţi construi) – este sloganul după care se ghidează orice angajat al Lego, care a învăţat, în timp, că jucăriile nu sunt doar o formă de a le da copiilor o ocupaţie, ci o adevărată modalitate de educare.


Magazinul Lego din Leicester Square, Londra, detine Recordul Mondial Guinness pentru cel mai mare magazin Lego din lume.Stiati ca exista artisti Lego?

Ce credeti poate fi constructia din Lego o piesa de arta?
Top 3 lucruri pe care nu le stiai despre Lego


  1. Lego este cel mai mare fabricant de roți. După mai multe calcule, s-a ajuns la concluzia că producătorii jucăriilor Lego sunt cei mai mari fabricanți de roți din lume, cu aproximativ 306 de milioane de roți pe an.

  2. De Sărbători, vânzările sunt uriase. Așa se face că vânzările jucăriilor Lego cresc foarte mult, ajungând să se comercializeze nu mai puțin de 28 de seturi pe secundă. Mai exact, 1.680 sunt vândute pe minut, iar pe oră, 100.800 de seturi.

  3. Figurinele Lego depășesc jumatate din populația Pământului. Dacă figurinele de jucărie Lego ar fi un popor, acesta ar depăși jumatate din populația globului. Fabrica de producție a scos, până acum, peste patru miliarde de astfel de piese.


Sursa text: www.toystore.md

Click aici pentru a citi in continuare articolul.


Cum se fac piesele Lego la Lego House

Filmare facuta de Brick Depot Romania
Cum se fac piesele Lego

Prezentare fabrica Lego GroupPentru mai multe informatii si videoclipuri foarte interesante, va rugam accesati:


69 afișare

Postări recente

Afișează-le pe toate