Caută

Marea Bariera de Corali

Marea Barieră de Corali este cel mai mare sistem de recif de corali din lume cuprinzând aproximativ 3000 de recifuri și 300 de insule ce se întind de-a lungul a 2600 kilometri și acoperă o suprafață de 344,400 km². Reciful este situat în Marea Coralilor în apropiere de coasta Queensland-ului din nord-estul Australiei.Marea Barieră de Corali este cea mai mare structură din lume construită doar de organisme vii şi poate fi văzută, în toată splendoarea ei din spaţiu. Milioane de organisme mici au compus această minune a naturii ce face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO încă din 1981.


O varietate de croaziere şi excursii cu barca se organizează la Marea Barieră de Corali. Sunt disponibile atât excursii de o zi, cât şi călătorii mai îndelungate. Ambarcaţiunile sunt dotate cu observatoare subacvatice, sau au partea inferioară transparentă, aşa încât turiştii nu pierd nimic din priveliştea din adâncuri. Dar cele mai populare activităţi turistice de la Marea Barieră de Corali sunt scufundările şi snorkelingul. De departe, zona favorabilă pentru aceste sporturi este partea exterioară a formaţiunilor, fapt datorat calităţii apei. Frumoasele structuri sunt protejate de plase, dar chiar aşa turiştii le pot admira în toată splendoarea lor.
Curiozități uimitoare despre Marea Barieră de Corali:


  1. Cuprinde aproximativ 3.000 de recife și 300 de insule care se întind de-a lungul a 2.600 kilometri și acoperă o suprafață de 344,400 km pătrați. Astfel, este cel mai întins organism viu de pe planetă.

  2. Este singura structură vie de pe Pământ care poate fi observată din spațiu.

  3. A fost nevoie de 10.000 de ani de activitate ca să se formeze acest uimitor sistem viu. În tot acest timp nivelul oceanului s-a ridicat până a ajuns la nivelul de acum.

  4. Reciful este format, în unele locuri, din insule întinse, cu suprafețe de până la 320 km pătrați, iar în alte zone este format doar din câteva fâșii subțiri.

  5. Din cauza aspectului lor, coralii au fost considerați, multă vreme, plante. Dar aceștia sunt, de fapt, animale nevertebrate.

  6. Aproximativ 400 de specii de corali trăiesc în Marea Barieră de Corali.

  7. Alte statistici despre Marea Barieră de Corali spun că aici există 5.000 de specii de moluște, 1.500 de specii de pești, 215 specii de păsări, 30 de specii de balene și delfini, 14 specii de șerpi de mare, 6 specii de țestoase.

  8. În acest loc se găsesc un sfert din speciile de pești din lume.

  9. Suprafața pe care o ocupă recifele este mai mare decât Marea Britanie și Irlanda la un loc.

  10. Marea Barieră de Corali are o vârstă aproximativă de 20 de milioane de ani.Vacanta cu familia la Marea Bariera de Corali

Uber subacvatic ... ScUberPentru mai multe informatii si videoclipuri foarte interesante, va rugam accesati:

498 afișare