Caută

Muzeul Charles Dickens, Londra

Descopera Dickens House Museum, cladire ce dateaza din 1801, fiind una dintre casele in care Charles Dickens a locuit la Londra. El a stat aici din aprilie 1837 pana in decembrie 1839. Deschisa ca muzeu in 1925, casa detine acum cea mai importanta colectie de obiecte legate de viata autorului, multe dintre exponate ilustrand aspecte din romanele scrise aici.Charles Dickens este probabil cel mai faimos scriitor victorian în lumea vorbitoare de limbă engleză. Între 1836 și moartea sa în 1870, a publicat aproape 20 de romane și a scris zeci de povești și piese de teatru. Multe dintre lucrările sale, printre care și Poveste de Crăciun, Aventurile lui Oliver Twist, David Copperfield, Marile Sperante se bucură de o largă recunoaștere pe tot globul.Despre Muzeu


Pe cele patru etaje ale muzeului vom întâlni obiecte din cea mai importantă colecţie din lume referitoare la viaţa şi activitatea scriitorului: manuscrise, mobila originală, portrete şi fotografii ale lui Dickens şi ale familiei sale, ilustraţii din romane şi multe altele. Există aici şi un portret al scriitorului, numit Dickens’ Dream şi realizat de R.W. Buss, ilustratorul primului său roman,The Pickwick Papers. Nu putea lipsi biroul la care scria şi al cărui design a fost gândit chiar de către Dickens. Cu ajutorul celor peste o sută de mii de exponate, vizitatorul este introdus în atmosfera acelor timpuri şi în viaţa lui Dickens, căci sunt expuse unele dintre cele mai personale obiecte, cum ar fi briciul cu care obişnuia să se bărbierească sau certificatul său de căsătorie.
Prima felicitare de Crăciun, tipărită în 1843, este expusă la Muzeul Charles Dickens din Londra


Concepută de Henry Cole şi ilustrată de John Callcott Horsley, felicitarea, colorată manual, înfăţişează o familie reunită în jurul unei mese festive, servind câte un pahar de vin şi conţine mesajul "Un Crăciun Fericit şi un An Nou Fericit şi vouă!'' Cartea poştală a fost trimisă de un fiu părinţilor săi. Dintre cele 1.000 de exemplare tipărite iniţial, au supravieţuit doar 21, iar cea care este expusă a fost împrumutată muzeului de către un anticar din San Francisco.


Felicitarea a fost tipărită în 1843, anul în care Dickens a publicat nuvela ''A Christmas Carol'' (''O poveste de Crăciun''), al cărei protagonist, Ebenezer Scrooge, îşi schimbă atitudinea după ce primeşte vizita spiritelor Crăciunului trecut, prezent şi viitor.

Pentru mai multe informatii si videoclipuri foarte interesante, va rugam accesati:

36 afișare