Caută

Muzeul de Stiinte din Valencia, Spania

Muzeul de Stiinta Printul Felipe - Museo de las Ciencias Principe Felipe - este parte componenta a Orasului Artelor si Stiintei.Orașul Artelor și Științei sau La Ciudad de las Artes y las Ciencias în spaniolă este un complex arhitectural, cultural și de petrecere a timpului liber situat în Valencia, Spania.


Complexul este format din mai multe cladiri impozante, dintre care mentionam:

  • L'Hemisfèric este în formă de ochi și adăpostește o sală de cinematograf IMAX, planetariu și Laser. Are o suprafață de 13000m³.

  • Muzeul de Știință Prințul Felipe are formă de schelet de dinozaur si este un muzeu de științe interactiv. Este împărțit pe trei niveluri și are în jur de 40.000 m³.

  • L'Oceanogràfic este un acvariu oceanografic, cel mai mare din Europa cu 110.000m³ și 42 de milioane de litri de apă. Acoperișul este în formă de nufăr și este opera arhitectului valencian Adrián Peláez Coronado.

  • Palatul Artelor Regina Sofia cuprinde patru săli mari: Sala Principală, Aula Magistrală, Amfiteatru și Teatru de Cameră. Este dedicat muzicii și artelor scenice.
Muzeul de Stiinte


Acesta este unul dintre acele muzee unde vizitatorilor nu numai ca nu li se interzice sa atinga exponatele, ci chiar sunt incurajati sa invete prin experimente. Totul este explicat cat mai grafic, cu texte mari si imagini, iar vizitatorii au ocazia sa declanseze diferite experimente stiintifice. Muzeul este locul perfect pentru cei pasionati de stiinta dar mai ales pentru copiii intre 7 si 12 ani.


Parterul este ocupat de expozitia "stiinta pe scena" si de "studioul TV".


La primul etaj vizitatorii vor putea admira expozitii stiintifice interactive, unde au ocazia sa experimenteze si sa descopere ca stiinta poate fi amuzanta prin intermediul expozitiilor "Exploratorium" sau "Spatiul Copiilor". Tot la primul etaj se poate gasi o reprezentare artistica a unui lant ADN, sub forma unei sculpturi inalte de 15 metri dar si un pendul Foucault cu o lungime de 34 de metri. La aceste dimensiuni, pendulul care demonstreaza ca pamantul se invarte in jurul propriei sale axe, este unul dintre cele mai mari din lume.

Pe langa toate acestea, la primul etaj se mai gaseste si o expozitie despre schimbarile climatice, unde exista cateva module interactive, panouri grafice si alte obiecte care prezinta vizitatorilor diferite aspecte ale conceptelor din jurul schimbarilor climei, motivele pentru care aceste schimbari se produc, date istorice si consecintele schimbarilor climatice.


Etajul al doilea este dedicat unei expozitii numite "mostenirea stiintei". Aceasta este o secventa cronologica bazata pe materiale audiovizuale ce prezinta vietile si evolutia cercetarilor a trei oameni de stiinta remarcabili, castigatori ai premiului Nobel: Santiago Ramon y Cajal (fondatorul neurostiintei moderne), Severo Ochoa (biochimist si fizician care a cercetat sinteza acidului ribonucleic) si Jean Dausset (unul dintre savantii care au descoperit genele).


La etajul al treilea al Muzeului de Stiinta din Valencia, publicul are ocazia sa porneasca in explorarea unei impresionante expozitii numita "Padurea Cromozomilor". Aici, intr-un spatiu de peste 2600 de metri, vizitatorii au ocazia sa inteleaga o parte din cea mai mare descoperire a stiintei moderne: secventializarea ADN-ului uman. In spatiul expozitional dedicat acestei mari descoperiri exista o reproducere la scare larga a celor 23 de perechi de cromozomi ai speciei umane. Tot la etajul al treilea exista si o expozitie creata in colaborare cu Agentia Spatiala Europeana numita "Gravitatie Zero" si "Academia Spatiala", un modul interactiv unde sunt reprodusi pasii pentru pregatirea unei lansari in spatiu spre Statia Spatiala Internationala.Expozitia Dinozaurilor
Experimentam si invatamStudioul de televiziuneSimulator spatialPentru mai multe informatii si videoclipuri foarte interesante, va rugam accesati:

328 afișare