Caută

Muzeul Mercedes Benz, Stuttgart

Muzeul Mercedes-Benz este un muzeu al automobilului din Stuttgart, Germania. Acesta acoperă istoria mărcii Mercedes-Benz și a mărcilor asociate acestuia. Stuttgart găzduiește marca Mercedes-Benz și sediul internațional al Daimler AG.




Stiati ca masinile Mercedes sunt numite dupa numele unei fete austriece?


In 1897, omul de afaceri austriac Emil Jellinek, a calatorit de la casa sa din Nisa, Franta pentru a cumpara o masina de la fabrica Daimler din Cannstatt, Germania. La intoarcerea sa pe riviera franceza, masina sa sport Daimler Phoenix a facut atata senzatie incat s-a decis sa participe la concursul local, sub numele "Mercedes" dupa fica sa favorita de 9 ani. Intelegand potentialul de afaceri al noii masini, nu numai ca a mai comandat inca 36 de masini, dar si-a asigurat si franciza pentru a le vinde in alte cateva tari. Gottlieb Daimler a fost de acord si sa fie vandute sub numele "Mercedes."


Marca Mercedes a fost inregistrata dupa moartea lui Daimler, in 1900 iar steaua in 3 colturi a devenit marca inregistrata. Daimler a desenat odata emblema pe o carte postala catre sotia sa, steaua simbolizand cresterea afacerii in transporturi pe pamant, pe mare si in aer.





5 lucruri pe care nu le stiai despre Mercedes-Benz


  1. Primul automobil cu motor cu ardere interna din istorie a fost construit de Carl Benz. In anul 1886, Carl Benz a depus patentul pentru primul automobil echipat cu motor cu combustie din istorie. Automobilul avea 3 roti, o maneta in loc de volan, iar motorul dezvolta doar 2.5 cai putere.

  2. Bertha Benz, sotia lui Carl Benz, este primul sofer care a condus vreodata un automobil cu motor cu ardere interna. Bertha Benz este, de fapt, cea care l-a convins pe Carl Benz ca inventia lui are un potential de afaceri imens.

  3. Carl Benz este primul om care a detinut un carnet de conducere. Vorbim insa de o forma arhaica a ceea ce inseamna astazi ideea de “carnet de conducere”. In anul 1888, in urma reclamatiilor facute de cetatenii din Mannheim legate de zgomotul si mirosul motorului sau, Carl Benz a fost nevoit sa obtina permisiunea scrisa din partea autoritatilor locale de a-si conduce vehiculul pe drumurile publice.

  4. Mercedes-Benz a lansat primul automobil echipat cu frane la toate cele 4 roti. In anul 1924, Mercedes-Benz a lansat modelul Mercedes Knight, echipat in premiera cu sistem de franare pe toate cele 4 roti.

  5. Prima masina autonoma din istorie a fost Mercedes-Benz. In anul 1994, o echipa de cercetatori, condusa de omul de stiinta Ernst Dickmanns, a reusit sa faca doua automobile Mercedes 500 SEL sa ruleze cu o viteza de 130 km/h, sa schimbe benzile si sa reactioneze la apropierea fata de alte vehicule in mod autonom. 





Turul muzeului





Pentru mai multe informatii si videoclipuri foarte interesante, va rugam accesati:

66 afișare