Caută

Muzeul Roald Dahl, Anglia

Muzeul și Centrul de povestiri Roald Dahl au fost deschise în 2005 pentru a sărbători viața marelui autor al copiilor, in localitatea Great Missenden din Buckinghamshire, Anglia.Despre Roald Dahl


Roald Dahl (1916 - 1990) a fost un scriitor britanic. Acesta avea un program zilnic strict. Îşi lua micul dejun în pat şi îşi citea corespondenţa. La 10.30 făcea o plimbare prin grădină până la căsuţa unde obişnuia să scrie şi lucra până la ora 12.00, când se întorcea pentru masa de prânz - un gin tonic, urmat de salată de creveţi norvegieni cu maioneză. La sfârşitul fiecărei mese, Roald şi familia sa mâncau un baton de ciocolată dintr-o cutie roşie de plastic. După un pui de somn, îşi lua un termos cu ceai şi se întorcea în căsuţă, unde lucra de la ora 16.00 până la ora 18.00. Apoi se ducea acasă la ora şase fix pentru cină. Scria întotdeauna numai cu un anumit tip de creion: galben cu gumă la capăt. Înainte să înceapă să scrie, Roald se asigura că are şase creioane ascuţite în apropiere. În două ore, acestea se toceau şi erau ascuţite din nou.


Printre cele mai cunoscute carti pentru copii se numara: Charlie si fabrica de ciocolata, Matilda, Domnul Fox un vulpoi fantastic, Danny campionul lumii, Marele urias prietenos etc.Despre muzeul Roald Dahl


Muzeul Roald Dahl se afla în Great Missenden, un sat din nord-vestul Londrei în care renumitul scriitor a locuit şi şi-a imaginat universurile fantastice din cărţile sale, care au făcut să viseze generaţii întregi de copii din lumea întreagă.


Clădirea, care a făcut obiectul unei ample renovări, va propune vizitatorilor o replică a cabanei în care obişnuia să lucreze Roald Dahl, aşezat într-un vechi fotoliu.


Vor fi expuse şi arhive preţioase, scrisori, fotografii şi schiţe, datând din anii de tinereţe ai scriitorului.


"Cărţile lui şi filmele... puteţi să le găsiţi în lumea întreagă. Însă aici vă aflaţi chiar în locul în care acele poveşti au fost create. Acesta este elementul care contribuie la magia muzeului", a declarat Steve Gardam, directorul muzeului.


Muzeul în sine cuprinde două galerii: galeria de băieți (Boy) și galeria Solo. Galeria Boy este despre copilăria sa și are pereți care arată ca ciocolată și miros ca ciocolata! Galeria Solo prezinta mai multe detalii despre viata si activitățile lui Roald Dahl.


Centrul Story ofera multe activitati de facut, inclusiv realizarea unui film; tăierea, lipirea și colorarea de imagini; pungi cu scene din povesti; și piesa de rezistență: o reproducere a casutei unde scria Roald Dahl.

Pentru mai multe informatii si videoclipuri foarte interesante, va rugam accesati:

53 afișare