Caută

Parco Natura Viva Italia

Parco Natura Viva din Italia acoperă aproximativ 40 de hectare de teren și este o grădină zoologică naturală, care găzduiește aproximativ 1.500 de exemplare aparținând a peste 250 de specii sălbatice. În fiecare an, parcul este vizitat de aproximativ 40.000 de elevi, de la grădiniță până la liceu, precum și aproape jumătate de milion de vizitatori individuali.Parco Natura Viva este o importantă grădină zoologică naturală situată în Bussolengo, la jumătatea distanței dintre Verona și Lacul Garda. Acoperă aproximativ 40 de hectare de pământ și adaposteste 1.500 de animale care aparțin a peste 200 de specii sălbatice din întreaga lume.

Parco Natura Viva are una dintre cele mai puternice colecții zoologice din Italia și, astăzi, este un important centru de conservare a speciilor de animale pe cale de dispariție și un excelent centru de educație pentru mediu. Puteți observa marea bio-diversitate a planetei noastre doar într-o singură zi!

Parcul este împărțit în două secțiuni:

FAUNA este o zonă pietonală extinsă, unde puteți vedea 90% din speciile care trăiesc la Parco Natura Viva; durata vizitei este diferită pentru fiecare vizitator, dar vă recomandăm aproximativ 4 sau 5 ore. Oferim servicii diferite și puteți face o pauză la una dintre numeroasele stații de odihnă. • SAFARI PARK este un traseu fascinant pe care îl vizitați la bordul propriului vehicul. Există o intrare diferită pentru Safari (în interiorul zonei Parco Natura Viva). Veți descoperi habitatul animalelor africane și va puteti imagina că vă aflați într-un adevărat safari. Durata este de aproximativ 40 de minute.Tigrul


Tigrul este cel mai mare reprezentant al subfamiliei Pantherinae si unul dintre cei mai mari răpitori tereștri (după ursul polar și cel brun). Dimensiunile unui tigru siberian la vârsta de 6 luni sunt comparabile cu cele ale unui leopard adult.


Un tigru poate atinge dimensiuni impresionante. În medie, aceştia ajung să măsoare peste 3 metri şi să cântărească mai mult de 300 de kilograme. Tigri aleargă cu o viteză de 65 km/oră şi pot sări 5 metri în lungime.


Un tigru poate consuma pana la 30 kg de carne la o masa, dar in medie mananca in jur de 5 kg. Acestia pot trai pana la 25 de ani, atat in salbaticie cat si in captivitate.


Ce mananca (mancarea principala): cerbi, caprioare, bovine, porci mistretiDragonul de Komodo


Dragonul Komodo este considerat in zilele noastre cea mai mare soparla din lume si a evoluat din Australia, nu din Indonezia cum s-a crezut pana acum.


Cantareste in jur de 70 de kilograme si are dimensiuni de pana la trei metri, de aceea dragonul este considerat cea mai mare soparla din lume. Sunt animale de prada si pot ucide cu usurinta un om.


Unele mituri despre dragonii de Komodo s-au perimat, în timp ce altele au creat opere de ficțiune și mai interesante.


Ce mananca (mancarea principala): porci, caprioare, bivoli de apaFlamingo


In prezent sunt cunoscute sase specii de flamingo, toate apartinand unui singur gen. Adultii flamingo pot atinge o inaltime de 1,5 m si o greutate de pana la 3,6 kg.


Pasarile flamingo stau mult timp intr-un picior, celalalt stand ridicat lipit de corp. Motivul nu este inteles pe deplin, unii sugereaza ca flamingo, ca si alte animale, are capacitatea de a tine jumatate de corp intr-o stare de somnolenta, si atunci cand aceasta este odihnita pasarea se sprijina pe celalalt picior pentru a-si odihni si cealalta jumatate a corpului.


Puii de flamingo se nasc cu penaj gri, dar culoarea adultilor variaza de la roz deschis la rosu aprins din cauza bacteriilor apoase si a beta-caroten-ului obtinut prin hranire.


Ce mananca (mancarea principala): alge, pesti, insecte
Pentru mai multe informatii si videoclipuri foarte interesante, va rugam accesati:
36 afișare