Caută

Parcul National Kruger, Africa de Sud

Parcul Național Kruger din nord-estul Republicii Africa de Sud se numără printre cele mai mari rezervații naturale de pe glob. Parcul are o suprafață de 18.989 km² și adăpostește zebre, antilope, bivoli, gazele, struți, girafe etc.Infiintat in 1898 de Paulus Kruger (presedintele din acea vreme a Republiciii Transvaal) cu scopul de a proteja fauna si flora sud-africana, parcul adaposteste o imensa diversitate a vietii salbatice.


Adevarata emblema a Africii de Sud, rezervatia se mandreste cu o multitudine de specii faunistice si floristice: 336 specii de arbori, 50 de specii de pesti, 517 specii de pasari, 147 de specii de mamifere, 120 specii de reptile si circa 60.000 de feluri de insecte.


Marturii ale existentei  primilor hominizi pot fi admirate aici, de la picturi pe stanca la situri arheologice ca Masorini si Thulamela. Aceste adevarate comori culturale sunt pastrate, alaturi de flora si fauna cu ajutorul unor tehnici inovatoare de politici si management care i-au adus administratiei parcului recunoastere internationala.


Regatul Vietii


Clasa Aves (a păsărilor) cuprinde un număr total de 517 specii de păsări, dintre care 253 sunt rezidente în interiorul graniţelor parcului, 117 sunt migratoare, iar restul de 147 specii sunt apariţii cu totul şi cu totul accidentale.


Kruger adăposteşte 147 specii de mamifere, mai multe decât orice altă rezervaţie din Africa, celebrii "Big Five" - elefanţii, rinocerii, leii, bivolii şi leoparzii - fiind foarte bine reprezentaţi prin populaţii numeroase.


Cu toate că parcul poate suporta, în mod optim, o populaţie de doar 8.000 elefanţi, la nivelul anului 2019, aici trăiau 11.672 de pachiderme, fapt care ridică probleme autorităţilor, deoarece imensele erbivore distrug vegetaţia parcului într-un ritm mai ridicat decât ritmul natural de refacere al acesteia.


Tot aici pot fi admirate unele dintre cele mai mari haite de câini sălbatici africani, animale aflate pe cale de dispariţie în toată Africa, în condiţiile în care pe teritoriul statului sud-african, mai supravieţuiesc doar 400 exemplare.


Ca o dovadă în plus asupra protejării eficiente a vieţuitoarelor din Kruger, recensămintele din anul 2019 indică cifre îmbucurătoare pentru iubitori de natură şi turişti.


Astfel, în Kruger trăiesc liniştiţi circa 27.000 bivoli africani, 350 rinoceri negri, între 7.000 - 12.000 rinoceri albi, 200 de gheparzi, 350 câini sălbatici africani, 1.500 lei, 2.000 hiene pătate, 1.000 leoparzi, 90.000 de antilope impala, 18.000 zebre, 5.114 girafe, peste 300 de antilope eland (cele mai mari din lume), 3.000 hipopotami, 9.600 antilope gnu.


Iubitorii de şerpi şi reptile se vor simţi ca în paradis, deoarece aici au şansa de a întâlni, fotografia şi studia 114 specii, de la mamba neagră la pitonul african de stâncă. Mare grijă, totuşi!


Nu trebuie uitaţi nici cei 3.000 de crocodili, care oferă un spectacol unic, atunci când se relaxeaza pe malurile nisipoase ale râurilor şi lacurilor.


Apropo de cursuri de apă, pescarii împătimiţi au de unde alege dintre cele 50 de specii de peşti care trăiesc în apele parcului. Nu vă miraţi dacă vedeti vreun rechin. În apele râurilor Limpopo şi Luvuvhu, exista rechini-taur, unul dintre puţinii rechini ce tolerează atât apa sărată, cât şi pe cea dulce.Lupta intre rinoceri2 Hipopotami certaretiLupta intre leiBalaceala intre elefanti
Pentru mai multe informatii si videoclipuri foarte interesante, va rugam accesati:


500 afișare