Caută

Parcul National Plitvice, Croatia

Parcul Național Lacurile Plitvice este cel mai vechi parc național din Europa de Sud-Est și cel mai mare parc național din Croația. Daca pozele vi se pare deosebit de frumoase, sa stiti ca in realitate parcul depaseste orice asteptari.
Parcul Naţional Plitvice este situat la aprox. 150 km de Zagreb şi 120 km de Zadar, fiind primul parc natural din Europa inclus ȋn Patrimoniul Mondial UNESCO, ȋn anul 1979. Se află la graniţa Croaţiei cu Bosnia Herţegovina şi se ȋntinde pe o suprafaţă de 300 de hectare. Parcul include 16 lacuri şi peste 90 de cascade ce se pot vizita tot timpul anului, cu excepţia zilelor foarte ploioase de toamnă şi a perioadei ȋn care se topesc zăpezile, cȃnd accesul ȋn parc este interzis sau restricţionat. Este vizitat de peste 1 milion de turişti ȋn fiecare an.


Parcul Plitvice este recunoscut ȋn ȋntreaga lume datorită culorii aproape ireale pe care o capătă lacurile pe care le găzduieşte – sub influenţa cantităţii de minerale şi microorganisme din compoziţia apei, dar şi ȋn funcţie de lumina soarelui – culori ce variază de la verde, la albastru şi de la turcoaz la gri.Pentru mai multe informatii si videoclipuri foarte interesante, va rugam accesati:


46 afișare

Postări recente

Afișează-le pe toate