Caută

Parcul National Sequoia, SUA

Parcul Național Sequoia, situat in California, SUA, este renumit pentru maiestuoșii arbori de sequoia, cei mai mari copaci din lume. O plimbare prin pădurea de sequoia este ca o călătorie în basmele copilăriei cu uriași și pititci.

La fiecare pas rămâi uimit de măreţia impresionantă a arborilor ce se ridică semeţ către cerul albastru al munţilor Sierra Nevada. Uriașii copaci sunt atât de mari, încât nu prea poţi să-i cuprinzi într-o singură privire.


Parcul are cea mai mare concentrație de păduri de sequoia gigant din lume, ce sunt protejate în cadrul Giant Sequoia National Monument.


Padurea Gigant


The Giant Forest (Pădurea Gigant) este cea mai faimoasă pădure din Parcul Național Sequoia. Aceasta se întinde pe 5 km2 și este a doua cea mai mare pădure de sequoia din lume. The Giant Forest găzduiește jumătate din cei mai mari și mai longevivi copaci ai Pământului. Denumită în 1875 de către John Muir, pădurea cuprinde peste 8.000 de copaci sequoia colosali.
Cel mai mare copac din lume – General Sherman Tree


Regele incontestabil al pădurii, arborele General Sherman, nu este numai cel mai mare copac viu din lume, dar și cel mai mare organism viu, ca volum, de pe planetă.


General Sherman Tree măsoară 31 de metri în circumferinţă, se înalță la 84 de metri și cântărește 1200 de tone. Gigantul continuă să crească în fiecare an, adăugându-se lemn suficient pentru a face un alt copac înalt de 18 metri.


Acesta nu este cel mai înalt copac din lume, nici cel mai gros de la bază, dar a obținut titlul de “cel mai mare copac din lume” datorită volumului său total de lemn ce provine în mare parte din trunchi.


Sursa text: http://www.traveltohappiness.com/trip/top-5-atractii-din-parcul-national-sequoia/
Pentru mai multe informatii si videoclipuri foarte interesante, va rugam accesati:

108 afișare

Postări recente

Afișează-le pe toate