Caută

Zoo Schonbrunn Viena

Grădina zoologică Schönbrunn din Viena este cea mai veche grădină zoologică din lume și a primit de cinci ori la rând titlul de cea mai bună grădină zoologică din Europa. Făcând parte din patrimoniul mondial UNESCO, ce cuprinde resedinta imperială de vara Schönbrunn, grădina creează o legătură unică între cultură și natură, încurajând vizitatorii să se implice în protejarea naturii și a speciilor. Atmosfera imperială conferă astăzi un farmec aparte grădinii zoologice.



700 de specii: de la furnicar până la zebră


Pe o suprafață de 17 hectare, vizitatorii pot să observe peste 700 de specii de animale din întreaga lume, dintre care o parte pe cale de dispariție: girafele care pot fi observate dintr-o galerie aflată la înălțime, urangutanii care se leagănă de pe o liană pe alta, tigrii siberieni care moțăie pe platforma lor, koala care mănâncă din eucalipt sau elefanții africani care se desfată cu o baie de nămol. Foarte îndrăgite sunt și suricatele pline de energie, care zburdă și se joacă sau sapă în nisip.



Ursul panda urias


Cei mai populari locatari ai grădinii zoologice sunt urșii panda uriași. Grădina Zoologică Schönbrunn se numără printre puținele din lume cărora Republica Populară Chineză le-a încredințat o pereche de urși panda. Grădina Zoologică Schönbrunn este singura din Europa care crește pe cale naturală această specie pe cale de dispariție. După nașterea lui Fu Long în 2007, a lui Fu Hu în 2010 și a lui Fu Bao în 2013, ursoaica panda Yang Yang a fost prima femelă panda care în anul 2016 a crescut gemeni fără ajutor uman, beneficiind doar de protecție din partea oamenilor. Evenimentul a făcut senzație în lumea întreagă.


La picioare, panda are șase degete, cel de-al șaselea având rostul lui: îl folosește să sprijine bine bambusul atunci când îl mănâncă.


Ce mananca (mancarea principala): bambus, fructe, rozatoare



Elefantul african


Elefantul african este cel mai mare animal de pe suprafata terestră din zilele noastre. Nici un alt animal de pe pământ nu se apropie câtuşi de puţin de dimensiunile foarte mari ale acestuia. Greutatea corpului său este echivalentă cu cea a 165 de bărbaţi maturi urcaţi pe acelaşi cântar.


Într-un singur an un elefant poate bea pana la 57.000 litri de apă. Dantura elefantilor este formata din doar 4 dinţi si aceasta se poate schimba pe parcursul vieţii de 6 ori.


Elefantii africani pot trăi chiar şi 70 de ani. Prin inspirarea aerului elefanţii produc zgomote ce pot fi auzite de la aproape 8 km distanţă.


Ce mananca (mancarea principala): iarba, radacini, fructe



Pinguinul


Fac parte din specia păsărilor, dar nu zboară. Sunt simpatici, cu înfăţişarea lor de cavaleri ai gheţurilor şi cu mersul lent, tărăgănat. Adoră apa rece şi depun ouăle direct pe gheaţă.


Toţi pinguinii trăiesc în colonii, în emisfera sudică, mai exact în Antarctica, sudul Americii de Sud şi sudul Africii. Le place să-şi ducă viaţa pe bucăţi mari de gheaţă şi să înoate într-un ocean cu apă foarte rece, fiind adaptaţi pentru un astfel de trai. Singura specie de pinguin din lume care trăieşte în emisfera nordică (la Ecuator) este pinguinul Galapagos, de talie mică.


Cel mai mare pinguin este cel Imperial, care poate ajunge la o greutate de 30 kg şi la o înălţime de 1,20 m. Pinguinul Imperial rezistă şi la temperaturi de -40 grade Celsius, dar şi la vânturi care bat cu 300 km la oră.


Cel mai mic pinguin din lume este Micul Pinguin Albastru (Eudyptula minor), de mărimea unei raţe mici: 1,2 kg şi doar 38 de cm.


Ce mananca (mancarea principala): pesti, crabi, calmari




Pentru mai multe informatii si videoclipuri foarte interesante, va rugam accesati:





0 afișare

Aboneaza-te la Newsletter pentru a fi la curent cu noutatile

  • White Facebook Icon
  • Instagram
  • LinkedIn

© 2020 Kids Globe este marca inregistrata a agentiei de turism Captain Travel

Publicitate: Acceseaza eTriumph.ro - Magazin Online Lenjerie Intima Triumph